Legeparken

Najs dag. Började kl 12 och då var vi ute och gick i marielundskoven sedan har vi haft picnic i legeparken, jätteskönt att bara ligga ner och softa hela dagen =)

Gårdagen var kanonkul. Vi hade det väldigt trevligt i vår lägenhet. Instruktörerna har blivit hårdare på att man bara får vara de som bor i lägenhetn efter kl21 för att det har kommit klagomål från de andra boende här att vi är högljudda. Så igår var det 2 lägenheter som fick varningar, så till slut så kom många till oss. Var väl kanske 15 pers och varje gång det knackade på dörren så fick alla som inte bodde här gå och gömma sig, hehe. Men allt gick bara fint=)

Nu ska jag dricka kaffe och läsa min danska bok, dejligt!


Jag och min sambo Isabelle hade det dejligt <3


De flesta som är här i Kolding


Sambo Patrik hade det najs igår :P


Fast i kombination med Tobias hade han det ännu bättre :P


Många som har det bra i Tobias sällskap =)


Kim var en av alla som uppehöll sig i vår lägenhet


Det blev så mycket besökare att vi som bor här fick sitta i knät på varandra, tungt elsa??


Semester- henke hade det roligt igår :P


Idag var vi ute och traskade här, mkt smukkt


Elsa hugger in på vår goda pastasallad =)

Sommar och sol i Danmark

Hey ho lets go to Denmark...I´m here and it´s soooo nice

Är ledig idag, ska "bara" se på en dansk film och läsa i min danska bok :P Har inga tider att passa med skolan förutom ikväll då vi ska ut allesammans och festa, nice så säg =)

Har en del att plugga inför välkomstmötet men men. Solen skiner och det är underbart. Igår hade vi middagsbjudning för en av instruktörerna, det var mycket trevligt, vi snackade om ALLT ;) och youtubade musik. Låg ute i solen igår på "siestan" så nu har jag ett vitt sträck efter bikinin på ryggen :S not like..Nu ska ja plugga och sedan ska vi nog baka bröd till vår picnic imorgon.

Tacos

Har badat och när jag och elsa anlände hem till lägenheten så bjöds det på tacos som tvillingarna  (och ev niklas) hade tillagat=) Goooottt=)

Nu så ska vi gå ut på gården för efter kl 21 så får vi inte vara fler än de som bor i lägenhetn i lgh och nyss så var vi ca 15 pers i vår lägenhet, hehe. instruktörerna stog utanför vår lägenhet och sa till oss (eller ja inte mig) att vi inte fick vara här. Det är nämligen så att nästan alla lägenheter har stora fönster och i ett av våra fönster går det inte att dra ner persiennerna så det syns väldigt väl vad vi gör. Vi i min lägenhet kallar vår lgh för den sociala lägenheten, hit kommer folk för att umgås och snacka, sen så finns det en lägenhet dit man går för att festa. De andra lägenheterna har sina för sig själva. Gillar verklien min lgh sjukt mycket=) Sitter inte vid min dator så blir inga bilder.

Ha det dejligt, det ska jeg have (med reservation för fel :P)


Dänsk

Nu lagas det dansk mat (tydligen), frikadeller, stuvad blomkål och kokt potatis. Efter det ska vi se en dansk film (varje lägenhet har fått varsin film) och efter det blir det troligtvis brännboll för min del, om det inte blåser för kallt :P

Imorse hade vi vattengympa, fast det var inte så hårt, efter det åkte vi lite rutschkana =) skojsigt, hehe. På lektionerna idag så har vi spleat bingo (eller som de säger här, bango) med bilder på danska självklart=) Även snacket dansk inför klassen, men inte så mkt, det blir mer imorrn och då på egen hand :S

Viiiiiilll så sjukt gärna åka iväg och jobba i sommar!!!!! Nu idag så är det flera här som har fått jobb, jag vill också, men men har ju lovat att jag ska vicka hemma i sommar.

See you later

Kolding =)

Allt är finemang, sitter i soffan me Lina o Kimsi =).....Allt är hur bra som helst!...fina lägenheter, bra människor, bra mat osv.  Skulle bott såhär i 1 månad ist för i lloret, fast nu måste vi ju plocka ur o i diskmaskinen ist o det  kan ju vara jobbigt ;)...Skolan är inte lika fullspäckad som i spain, men vi ska hålla ett välkomstmöte på danska :S, shit!! Men men..Imorgon ska vi ha dansk grammatik, kan bli intressant :P

Jag bor i samma rum som elsa, vi har ett jättelitet rum, vi får endast plats med våra 2 resväskor och då kan vi inte öppna garderoben. Nej nu ska jag socialisera med alla som uppehåller sig i vår lägenhet. Najti


Precis där vi bor


Lektion, frågesport =)


Mitt o elsas rum :P


Isabelle och Elsa i vår lägenhet!

Hbg, soon Dk

Sådär då var Tivoli intaget igår, det var kul men tacka vet jag spain :P...Efter en natts sömn med Lina (tack för trevligt sällskap :P) så drar vi snart med båten över till Danmark det ska bli dejligt =)

Hasta la vista baby


Packning

Fattar inte hur mycket jag har packat till 2 veckor :P haha...Ungefär lika mycket som till 4 känns det som, men jag vill ha med mig mera skor :P kaffet är iaf med nu, såg ut som att det fanns kaffebryggare på bilderna som finns på lägenheterna!! =)

Ses om 2 veckor alla ni här hemma. Ni andra, vi ses snart =)

Hbg, Dk o penicillin

Sådär, då var det lördag då och exakt kl 14.45 går bussen mot Helsingborg, wihooo=)

Har varit förkyld ett längre tag o blivit värre sen ja kom hem plus att ögon bråkat med mig sen jag kom, då det gick ögoninflammation där nere så var dte bäst att kolla upp. Så läkaren blev det, de tog till och med blodprover. Jag gick mest dit för att konstatera för de här hemma att det inte alls var något fel på mig men jaaa, nu sitter jag här med penicillin som ska tas 3 ggr om dagen och en ögonsalva. Har tydligen ev lunginflammation :S Men men nu ska det bli bra ju.. Stackars Mackan fick sitta i väntrummet i över 1 timme, men han hittade tidningar att läsa, (iform för kvinnor haha)...

Saknar men snart snart =)


Me and my roomie:


Saknar till och med röran i bakgrunden :P


Men imorrn blir det yiiihaaa babes


Sleep tight

Vara eller inte Vara det är frågan

hmm ja, är hemma i Vara igen. Känns annorlunda, det är konstigt hur man kan vänja sig på en månad med helt nya vänner, stad, vanor, rutiner osv..Saknar det jättemycket!!! vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Är självklart skönt och kul att träffa mina nära och kära här hemma, men det är så fruktansvärt annorlunda att vara hemma igen! Ska på 20-års kalas imorrn, najs=) Sen så längtar jag verkligen tills på lördag då jag och några av oss som var i spanien ska åka till helsingborg och återförneas innan vi åker till danmark på söndag!!! yiiihaaaa

På torsdag äts det ärtsoppa på lördag är det fest men fredag är ändå den dagen som känns bäst ge mig då kyckling det gillar jag mest, jag vill ha fredag idag...NEEEEJJJ men LÖRDAG =)

Love you

Hemma?

Hej hallo....är nu i sthlm efter 1 månad i spanien...känns jättekonstigt, ska åka hem till Vara imorrn, under den senaste månaden har lloret varit mitt hem och jag saknar det redan, eller ja inte just lloret så mycket utan alla människor...Ska bli kul iaf att träffa alla här hemma nu i veckan innan jag åker till skåne på lördag (danmark på söndag)

Här kommer mer bilder:

Jag och Johanna Pluggar på Lis och Elsas rum


Viktigt att bjuda på sig själv när man jobbar som guide :P


Marielle och Emelie som man och hustru =)


Emelie, Li och Elsa i sitt essä på Texas


Vid raftingen i Andorra


Marie, Marielle och Nathalie på Horror night, scary...buuuu


Kim, kattis, jag och Johanna försökte se lika skräckinjagande ut som de ovan, men vet inte om det gick så bra :P


Även i lloret gjordes det fisken ;)


Camp nou efter matchen mellan barcelona fc och villa real, vilken känsla =)


Jag och alldeles underbara danska Janni =)


se upp för kung fu lina, hehe


Var är detta????


2 farliga brudar, grrrrr


grrrrr

det kommer mera...adios

Regn!!

det regnar här, jisses...har haft examen 2 nu, skriftligt nu äre bara o sätta igång o plugga igen....

HATAR REGN!!!!! men men, annars fint =)

2 år???

Shit kom på igår att min prövotid på körkortet gick ut nu när var här. 2 år har verkligen gått asfort, fattar inte var de har tagit vägen, jaja det är skönt iaf att prövotiden är slut nu=)

Igår så uppmuntrade våra instruktörer oss till att gå ut på klubb så det var vi många som gjorde, jag gick hem strax innan 3 och sedan vid 3 så hade en av instruktörerna kommit till utestället där många av oss från service o co hänger o sagta tt d eskulle gå hem till hotellet. Vad som sedan hände var att de ringde till alla rum och sa att man skulle bege sig till huvudlokalen och svarade man inte så knackade de på dörren, själv så hörde jag inte, hehe....Iaf så kom jag till huvudlokalen vid 4 och då var det en krissituation som  vi skulle lösa i grupper, så mellan 3-9 så var det plugg som gällde. Efter det var vi lediga till17 vilket var välbehövligt eftersom jag inte hade sovit något. Nu är det bara till att plugga som gäller (inte så pepp efter 4 timmars sömn på dagen idag)..

Hejråra

Barcelona

Var i barcelona igår igen, denna gång endast på Camp Nou och såg Barcelona - Villa real. Astuff stämning att vara 1 av 98800 åskådare...det blev ett öronbedövande ljud ibland när alla skrek, verkligen så att man ville hålla för öronen. SKittufft att se alla göra vbågen runt hela stadion. Tyvärr så blev det lika, 3-3, hade barcelona vunnit så hade de tagit guld, hade varit sjukt najs att vaar med om det! Ett riktigt spännande slut, då villa real gjorde mål i förlängningen när dte typ var 1 min kvar.

Något annat som var tufft var att min kära syssling johannas föräldrar o bror var där (även några fler) och när jag skulle ta upp mob för att skicka till johanna o fråga om det var idag som de skulle dit så hade jag fått ett sms av hennes far där han frågar om jag är där. Jag beskrev var jag satt och de visade sig att de satt inte så långt från mig så vi satt och vinkade till avrandra sedan och när dte var slut så snackade vi....Hur sjukt är inte det att vi fått platser så vi ser varandra när det finns typ 98000 andra platser på arenan....

Nu är det en ny vecka som är fullspäckad och många prov osv, ritkigt tufft. Men man vill inte att denna veckan ska ta slut för då är det slut på allt. Det känns dock bra att jag ska till danmark efteråt för då blir det liksom inte så svårt att säga hej då till alla....

Här kommer lite fler bilder, denna gång från min dator:


Jennie, Li, Jag, Kim och elsa en av de första kvällarna =)


Ännu en bild från black & white
Li, Daniel, Lina, Elsa, Johanna, Kim, Jag och Emelie

Har inte lagt in de nya bilderna från kameran än men kommer kanske om ett tag.
Tjolahoppsan


bara 1 vecka kvar

shit asså, tiden har verkligen gått såååå fort...imorrn har jag varit här i 3 veckor..och det är bara 1 vecka kvar.. det ska självklart bli kul att komma hem och träffa nära och kära men vill samtidigt inte åka härifrån, man har kommit nära så många och man umgås med alla 24 tim om dygnet....

sedan sist så har det hänt mycket. Har haft både praktik och examen i välkomstmöte, det gick riktigt bra=) har även haft examen i första hjälpen, både teoretikst och praktiskt, även det gick bra...på det praktikst skulle alla göra HLR och sen så gick man in i ett rum 4 och 4 och så hade man ett "fall"....jag fick epilepsi, andra fick elchock, hjärtinfarkt osv....man skulle handla så som man ska enligt reglerna och under tiden man gjorde detta så sprang instruktörerna omkring och gjorde ljud och en körde upp en kyckling i ansiktet på mig hela tiden, allt för att stressa oss....har även haft ett skriftlígt prov på allt som vi lärt oss tills nu, skitknepiga frågor verkligen, det kändes inte bra men det gick tydligen bra det med:P.....har även lyssnat på en stå upp komiker från danmark, var si sådär:P...menman förstår ändå ganska mkt danska nu mot när man kom...på tal om det så är det alla utom 3 st av de som jag umgås mest med som ska med på danska kursen, kommer bli sååå kul=)


just ja, var i andorra häromdagen och shoppade några saker (är ju ett skattefritt land) och raftade även, det var skoj men jag trodde ändå att det skulle vara "farligare" än vad dte var, liten besvikelse...eller ja besvikelse var fel ord men hade gärna haft ännu mer spänning än vad det var...funderar på om man ska hoppa fallskärm eller något sånt framöver, ser fram emot en riktigt adrenalinkick!!!!!!


har även varit på gambler night och horror night, shower som 2 grupper anordnat,m det var skoj=)...min grupp hade ju sitt första veckan, det är skönt att vara klar med det...sista gruppen har sin show sista kvällen.

Idag har vi fått se bilder från livet som reseledare, mkt intressant. även snackat om krisberedskap och konflikter och ska ha det imorrn med....nu är det även dags att börja planera de 2 utflykter som vi ska ha examen i, känns svårt! denna gång har vi ingen praktik innan vi har examen. Idag var första kvällen som vi var ute och käkade kvällsmat på restaurang, det var mysigt, vi var "gänget" o käka:)...Imorrn em så åker jag till barcelona och ska se barca möta villa real på camp nou, ska bli skoj=) fatta stämningen det måste vara att vara 1 av 98800 pers, wow...

Vet inte riktigt hur jag ska göra i sommar med jobb och så, får se hur det känns nästa vecka, när det är sista veckan. Usch känns hemskt att det är sista veckan nästa vecka, men när jag kommer hem så ska vi ses mina vänner där hemma=) ska bli ritkigt kul! självklart ska jag se min familj också och alla ja ni vet vilka ni är!

Här kommer lite bilder också, är från jennies kamera, kommer fler när jag kommer hem från min kamera, men håll ut så läng


Jag, Lina, Li och Elsa utanför Camp Nou


Jag och Linda på Black & White kvällen


Jennie, Johanna, Li, Jag, och lite av marielle och Emelie på Gambler night

Love you


RSS 2.0