Förenade Arabemiraten

Så är vi igång, gästerna kom i fredags och allt rullar på.

Det är sommarvärme i allra högsta grad här plus fruktansvärt fuktigt, som turkiet i somras om inte värre. Vi har gjort så mycket så jag vet inte ens var jag ska börja.

I Dubai går allt ut på att det ska vara störst, högst osv. Världens högsta byggnad, världens största guldring, största akvarium, högsta hotell, största shoppingcenter osv osv. Körde första stadsturen med gäster igår, det finns så mycket så man kan inte klämma in det på en dag men de får i alla fall se de bästa sakerna.

Jag och Sara börjar komma iordning i vår lägenhet i Ras al Khaimah, vi skulle dock behöva installera tvättmaskinen och köpa gardiner. Det börjar sina på rena kläder och det är direkt insyn i vår lägenhet från gatan. I fredags när barnen var lediga från skolan så sprang det runt 3 småpojkar och knackade på våra fönster och stod och kikade in. När vi sitter i soffan har vi dem 50 cm från oss och likadant i köket. Jag förstår inte att de inte har hyfs och gå därifrån utan istället står de med ansiktena och händerna mot fönsterrutan så nu har vi superkladdiga fönster också. Gardiner blir nog prio ett.

För tillfället åker vi taxi runt till våra hotell, vi väntar på att våra lokala körkort ska bli klara. Det finns gott om taxibilar t.o.m taxibilar med rosa tak som är tjejtaxi men när man är på hotellen är det flera hotell som inte vill ringa dem utan de vill istället att man ska åka med deras privata bilar, vilket blir mycket dyrare. För att komma hem från Fujairah häromdagen fick vi ta 3 olika bilar för att komma hem, kommer bli aningen lättare när vi får bil =)

Snart kommer Bravo att flytta in i lägenheten mitt emot oss och vi har en underbar granne som jobbar för ett tyskt bolag. Han har blivit vår allt i allo, han ska installera tvättmaskinen, han hjälper oss att sätta upp lakan för fönstren och diskar efter maten, haha. Finns många guldkorn här, alla är så hjälpsamma och peppar oss till tusen (hoppas att det håller i sig hela säsongen, peppar peppar)

Ska försöka att lägga upp bilder snart på alla mäktiga saker som vi sett =)

Ciao

Arlanda

Då sitter jag på Arlanda och taggar inför nya äventyr. Jag måste faktiskt erkänna att jag är lite nervös.

Nu blir det något helt nytt, ingen "vanlig" charterdestination med många andra guider och inarbetad charter. Det ska bli spännande.

Jag är också spänd på att se hur ras al khaima kommer att vara (det är där jag och Sara ska bo). Det ligger 1 timme från Dubai och är ett mindre ställe, min och Saras målsättning är väl i så fall att vi ska kurera oss efter en hård säsong (men vem säger att detta inte kommer bli en hård säsong?) Jaja, på fredag tror jag att jag ska till ras och kolla in det men först blir det Dubai.

Ikväll när jag har landat kommer Amanda och Tine och hämtar mig på flygis, sen ska vi köra igång med att starta upp destinationen. Sara och Amina kommer lite senare och fulländar vinterns team :)



Ja vad ska jag säga, när man rör sig på Sveriges flygplatser blir jag påmind om hur vi svenskar anses vara, reserverade och en del även dryga. Vi vill helst inte bjuda till utan håller oss för oss själva. Däremot satte sig en dansk bredvid mig och började prata om allt möjligt, trevlig prick. Med detta sagt har jag inte sagt att danskar är trevligare, jag bara observerade beteenden.

Under mina 5 dagar hemma hade jag det väldigt trevligt med mina underbara (svenska) vänner och med min (svenska) familj, hehe. Ni är bäst!

 Under lördagen fick jag träffa alla i det gamla tjejgänget, det var år och dar sedan alla var samlade vid ett och samma tillfälle. Inte nog med att vi alla var på samma plats, det var även en kräftskiva som jag sent kommer att glömma.

Jag har även hunnit med att vara hos tandläkaren, vaccinera mig, varit hos frissan, fikat flera gånger, ätit god svensk mat, varit och shoppat med mammsen, tagit en tur till herrljunga (tack och lov blev det inget missförstånd den här gången, så jag slapp att ta mig ända till götet), en tur till lidköping och även hunnit med lite kvalitetstid med familjen.
Har jag glömt något tro?

Tiden går alltid så snabbt, oavsett om man är hemma i 5 dagar eller 14 dagar, men jag uppskattar verkligen tiden hemma.

Dags att kolla in taxfreen, smell ya later

Dagens slutsats: Loka citron är mycket godare än Ramlösa citrus


RSS 2.0