Slut på det roliga

Ja detta med ansökningarna har tagit mycket av min semestertid, när jag skickade in dem så kändes det som att ett lass med stenar lyftes av mina axlar. Nu kan jag inte göra något mer. Kommande vecka så får jag reda på var jag ska tillbringa sommaren, det kan bli precis var som helst för de på huvudkontoret har nog redan en bild av vart var och en ska i sommar!

Jag har haft det super här i Dubai, jag har upplevt och sett så mycket. Ätit god mat, fått en tatto;) Jag är framför allt så tacksam att Fatima och Amanda har varit så mycket med mig, jättetrevligt har det varit.

Här i Dubai finns typ allt som är störst och bäst känns det som, väldens högsta byggnad, världens första 7* hotell, världens största guldring (65 kg),världens största shoppingcentra med 1200 butiker,  största glasruteakvariumet osv osv.

Jag har bl.a. sett inomhusskidbacken, vaknat till utrop från minareterna, Festat på ARMANI klubben ;) Åkt båt på Dubai creek, åkt sandboard, sett på stjärnhimlen ute i ett läger i öknen. Trott att jeepen skulle volta i all sand ute på jeepsafarin och hade ont i händerna efter att ha hållt i mig så hårt när chauffören körde i 180 km/tim på en 80 väg. puuhh haaa.

Sitter nu på Starbucks och intar sista latten innan hemresan, det har varit en otroligt innehållsrik resa, både intrycksmässigt och känslomässigt. Tack alla för att ni gjorde min semester oförglömlig♥

vad vad vad?

Har haft en semesterdag idag, vaknat upp, käkat hotellfrulle, sedan intagit poolen där dagen har spenderats med en god bok och ansökningarna inför sommaren. Kan nu medge att jag är en aning röd/brun kanske inte bara EN aning röd utan TVÅ aningar röd men men det är inte det största problemet.

Vad ska jag söka inför sommaren? En turistdestination eller kanske ett orört ställe där det inte finns så mycket turister och få guider? Men då krävs det ju att det är ett bra team!

Kroatien kanske, intressant historia och ska vara väldigt vackert i dubrovnik där man bor men där finns inga andra arrangörer utöver oss. Turkiet med en kultur som är ny för mig men vår största destiantion med andra massa guider, 3 flygplatsdagar iofs men även där blandning av hs, utflykter osv. I turkiet finns det ju massa andra guider. Kalabrien som är en relativt ny destination, inga andra guider än från oss, ska vara otroligt vackert och jag älskar ju Italien. Cypern har också utflykter, hs osv plus andra guider men vi är ett ganska litet team. Jag har inte tänkt söka tillbaka till en grekisk ö men så säger Fatima att Kreta har ju en blandning av allt det som jag vill ha, guideliv, utflykter, hs, vm. Men där är det ju inget orört utan anpassat efter turismen

Vad VILL jag? Något helt nytt, kanske orört eller bara något annat som det finns mycket guider och liv och rörelse på?

Thai

Ja det är bara toppen här, solen skiner och himlen är (var) blå, det är ju kväll här nu! Var på en shoppingtur med manchis igår men hittade inget direkt, haha. Åt indisk mat som levererades hem och sedan tog teamet o jag en sväng i byn. Mycket drag!

Idag har jag och manchis (som är ledig idag) slappat, solat och diskuterat livets problem, vet dock inte om vi blev så mycket klokare. Vi avslutade med thaimat som jag har längtat efter i säkert ett halvår, mums!

Duuubi daaabi

Så äntligen framme efter resor på mer än 1,5 dygn. Först tog jag mig till Sverige med flyg som var 2 tim sent, landade runt 22.30 tror jag det var, mammsen och pappsen kom och mötte mig på landvetter och sedan åkte vi till parisa och där satt vi hela natten och pratade med henne och hennes föräldrar till kl 04.00. Det var så kul att träffa dig sparris!

Planet till Förenade Arabemiraten gick kl.07.00 och var framme här 17.15 lokal tid, vi ligger ju 3 timmar före.

Dubai är en megastor stad, helt galet. Igår kväll fick jag lite sightseeing runt av en av mina privata guider. Vi tittade på fontänshowen nedanför världens högsta byggnad, var i världens största shoppingcenter med 1200 butiker, stort fönsterakvarium (med bl.a. hajar) usch dem tycker jag inte om, där finns det också inomhusskridsko bana. Kvällen avslutades med sallad och arabiskt kaffe.

Det var länge sedan nu jag var i ett arabiskt land, det är så himla annorlunda. Både män och kvinnor går i långa "klänningar", turbaner osv. Har inte hört något minaretutrop än.

Mitt fina 5* hotell är supernajs. Fick först ett rum och när jag kom in där stod det en annan resväska så jag fick mig ett annat rum på högsta våningen (5:e så inte så högt) på denna våning är det även gratis wifi, najs! Har ett fint rum med kingsize säng, filmkanaler på tv:n, strykbräda,strykjärn, i badrummet var det utrustat med bomullspads, tops, shampoo osv osv. Jag har det gott!

Amanda är halv ledig idag och ledig imorrn så nu snart ska vi ut och kolla i affärer och äta sushi, mums. Det har jag inte fått sedan Rhodos!


varför

varför denna huvudvärk? jag sover ju tillräckligt, kanske inte dricker tillräckligt mycket vatten....

Goodbye my lover

Det var så det kändes igår (på min lediga dag). Vaknade med huvudvärk efter att ha sovit 13 timmar, tog mig upp och försökte fundera ut vad jag skulle göra. En sväng till stranden kanske, det var trots allt strålande solsken och jag har inte varit såhär blek sedan jag åkte ut som guide. Så dags att leta rätt på min Ray Ban solglasögon med spegelglas i, som jag trodde fanns hemma, men icke. De är BORTA!! Jag sörjde, det var ju mina favvisar. Så ett par solglasögon fattigare, goodbye!

Väl på stranden, lite olja för att bli brun. Då börjar det blåsa storm, efter endast 10 minuter har jag sandhögar på min handduk och sand på heeeeela mig och i öronen. Stod ut i 1,5 tim innan jag tog bussen tillbaka hem.

Har haft en bättre lediga dagar


RSS 2.0