First day on new work, or not

Idag gör jag typ officiellt min första arbetsdag här i Turkiet. Jag har i och för sig kört transfer och haft på mig uniform 2 ggr innan idag men idag körde det igång på riktigt. Gick upp kl 06 för att möta bussen kl 07 för att åka på utflykt till Manavgat. En jättehärlig utflykt där man går på bazaar (marknad) och får pruta så att man nästan skäms, åka på smaragdfloden (den är grön), sola, bada och se när floden rinner ut i det blåa havet. Efter det avslutas dagen med ett moské besök. Härligt.

I sommar tror jag att jag med nöje kommer att hoppa i floden med sina 13 grader, haha.


Mitt enda inköp på marknaden blev 1 kg söta jordgubbar.
 Kunde dessvärre inte med att pruta då de endast kostade 17 kr.


Bättre sent

Kom att tänka på min 1,5 vecka hemma i Sverige idag, allt som jag ändå hann med och vad jag verkligen uppskattar allt. Så som man säger....Bättre sent än aldrig


Mormor,Morfar och Fanny

Mormor, Morfar & Fanny




Häng i Slottsskogen i Götet




Lunch med Sparris o hennes vännina



Hann ju med så otroligt mycket mer, dessvärre har kameran en tendens till att ligga kvar i handväskan...


värme

Så skönt verkligen, idag var den varmaste dagen på länge. Det var till och med så att man svettades lite när man var i solen.

Som ett extra plus fick jag mig en varmvattensdusch när jag kom hem efter Alanya by night. Verkar som att solen har värmt upp varmvattenberedaren idag, så får det gärna fortsätta. Samtidigt som det är hur skönt som helst med värmen bävar jag en aning inför sommaren eftersom de hade upp mot 50 grader i solen här förra sommaren.

Jag har ju i alla fall AC i lägenheten nu till skillnad mot förra sommaren så det ska nog gå bra och jag slipper ju att stå och svettas kl 12 i solen varje dag för att jag har vattengympa. Jag kommer nog ändå att sakna själva aktiviteterna med gästerna på ett sätt, man fick en annan relation till dem som var trevligt än att bara vara ute på HS och boka utflykter och ta emot eventuella klagomål. Än så länge verkar i alla fall gästerna här i Turkiet vara trevliga.

Iordning

Nu har jag börjat komma in det lite i alla fall. Har i vart fall kommit iordning i lägenheten idag, det enda som fattas är galgar och ett fungerande strykjärn. Jag och Sara, som jag bor med var och köpte ett strykjärn men när vi packade upp det fungerade det inte, tur att det har 2 års garanti. Så tills dess att vi har tid att åka till affären igen blir det halvokej strukna skjortor som legat i resväskan.

Har även kört bil en hel del, det var inte lika farligt som jag trodde. Här finns det inget som heter högerregel, man kört mot gult och även rött ganska ofta, det är rödljus inne i rondeller och man har väjningsplikt mot dem som vill komma in i rondellen. Är gatan bred nog för att klämma in 2 bilar bredvid varandra kör man dubbelt, ja det är verkligen annorlunda.

Något som också är annorlunda är alla moskeér med minareter. Det har jag ju inte haft på mina tidigare destinationer då de har varit katoliker. Vi har ingen minaret nära lägenheten så man hör bara böneutropen ibland vilket är skönt. Dock så fascineras jag varje gång jag hör ett böneutrop, kanske för att det är så annorlunda mot det jag är van vid.

Vädret här har inte alls varit bra sedan jag kom, i princip har det regnat varje dag. Första natten hade jag precis slumrat till runt 03.30 och då började det åska som bara den sedan möta upp 06.50 för att följa med för att studda en utflykt.

Igår morse och idag har alarmet mer eller mindre stått på kl 06.00 för att åka till flygplatsen. Ikväll är första kvällen som det inte var någon middag eller liknande inplanerat med samarbetspartners så är ljuvligt att bara vara "hemma" och ta det lugnt. Blev inte speciellt mycket sömn inatt heller eftersom vi med nöd och näppe höll oss vakna för att kolla klart på Eurovision.

Go Sweden säger jag bara. Sjukt bra jobbat att komma trea, det var ju längesedan vi hade en så bra placering. Gästerna på bussen imorse blev glada när jag hade berättat hur det gick för oss=)

Däremot kan jag inte acceptera att Italien kom före oss, det var ju rent ut sagt en skitlåt! Vinnarlåten är väl okej men jag tycker att den påminner alldeles för mycket om Lykke Li - Tonight. I det stora hela handlar det inte alltid om att vinna utan att komma före Danmark, haha!

Först idag kläckte min sambo att vi troligtvis har bra signal på internet här i huset då vi bor i huvudbyggnaden så jag tog fram datorn och se där, mot 20 TL i månaden har vi nästintill perfekt internet i lägenheten och på balkongen. Balkongen för övrigt har utsikt över innergården och vår pool=)

En liten uppdatering om allt och inget, timme to sleep

Pudel

Hann med en lunch med Annie Bannie Kaninen idag, så mysigt! Det är så skönt att känna att allt känns så normalt trots att det var så längesedan vi träffades.

Efter god thailunch begav jag mig tvärs över gatan i regnet till frissan, blev klippning och permanent, pudel? hmmm, nej men oerhört lockigt såhär nu i början. Av erfarenhet så vet jag att jag trivs i det efter några veckor så det hoppas vi på även denna gången. Favvosysslingen tyckte iaf att det var tufft så jag väljer att lyssna på henne.
Imorgon ska jag förövrigt på fikadejt med henne och på kvällen blir det fredagsmiddag med mamma,pappa, mormor, morfar och Fanny.

Det är för övrigt väldigt väldigt skönt att vara hemma och träffa mina nära och kära familjemedlemmar och vänner. Älskar er alla

Orkan

Mamma och pappa beskriver mig som en orkan när jag kommer hem. Det är fullt ös i några dagar och sedan försvinner jag och det blir lugnt och tröttheten kommer.

Jag landade ju på valborgsmässoafton och blev hämtad av en snäll förälder och sedan var det sova sova sova som stod på schemat. Hade typ bara sovit 3-4 timmar natten innan också.

På söndagen blev det deklarationen, träffade mormor o morfar o nya vovven Fanny. Det var som att hon kände på sig att jag var en del familjen för hon kom direkt fram till mig och viftade på svansen. Hon är världens knähund, hon vill sitta och mysa hela tiden och bli kliad♥

oooops, höll på att glömma...Jag hann ju att träffa frugan Fia med respektive en snabbis också, jättetrevligt! Saknar dig vännen.

Idag, har jag varit i lidköping och hämtat ut mitt pass som jag behöver för stockholmsbesöket imorgon, tagit bilder till visumet, köpt ny hårddisk eftersom den gamla håller på att lägga av. Träffat M&M&F igen såklart, lagat mat till oss alla och försökt att njuta av att vara hemma.

Imorgon blir det stockholmsbesök hela dagen för att fixa allt inför turkiet. Kära favvosysslingen kör mig i alla fall till herrljunga kl 08.10 imorgon och sedan är jag hemma igen kl.21.09. Det jag ser fram emot mest imorgon är att få träffa John, björnjohnnyboy=) Vi har inte träffats sedan jag åkte ut som reseledare för 1,5 år sedan, gaaaaleeet!

På onsdag funderar jag på att åka till götet, vill så gärna träffa mina vänner där, men vet inte om jag orkar allt farande överallt!

Torsdag - lunch med kaninen Annie=) och sedan makeover hos frissan!

Fredag och helgen - Trollhättan med mammsen, jag måste ha ett par nya transferskor eftersom de gamla ligger i papperskorgen på GC. Ska även försöka att slappa, ladda batterierna, tvätta allt, packa ner allt igen inför resan till turklandet som blir någon gång mellan mån-ons. Om jag nu får något visum, tänk om de får för sig att neka mig ett visum, vad gör jag då? haha. Bad luck

Ska ladda mina reservbatterier nu så att kroppen lyder mig imorgon när klockan ringer kl 06.40.


RSS 2.0